6 intressanta fakta om Handelsbanken

Du känner till namnet och vet kanske mer om du är kund på Handelsbanken. Det här är en svensk bank som finns i varje svensk stad. Det är en traditionell bank som kan ge dig goda villkor när du är lojal kund och behöver ett större lån som huslån.

På Handelsbanken kan du få hjälp med lån såväl som med investeringar till exempel i aktier. Du får en personlig bankman som du kan stämma träff med för att diskutera dina sparpengar såväl som lån.

Här ska vi ta en titt på några intressanta fakta om Handelsbanken…

1. Handelsbanken jobbar internationellt

Så tidigt som 1980 började Handelsbanken med samarbeten med nordiska företag som fanns utomlands i länder som England.

2. Handelsbanken har fyllt 150 år

År 2022 är Handelbanken 151 år gammal. Därmed är detta en av Sveriges äldsta banker som fortsätter att serva privatpersoner och företag i och utanför Sveriges gränser.

3. Handelsbanken har över 40 kontor i Danmark

Handelsbanken har inte bara kontor i svenska städer. Det finns äver 40 Handelsbanken kontor i Danmark.

4. Handelsbanken köpte upp provinsbanker

Efter andra världskriget så utvidgades Handelsbanken stadigt. Detta skedde bland annat genom att man köpte upp provinsbanker runtom i Sverige.

5. Handelsbanken i Danmark såldes till Jyske Bank

De danska Handelsbanken kontoren är dock inte svenskägda längre. År 2022 så såldes den danska delen av Handelsbanken till Jyske Bank för nära 100 miljarder kronor. Jyske Bank fick därmed tillgång till 43 bankkontor såväl som flera hundra anställda.

6. Banken etablerades i Stockholm

Handelsbanken etablerades år 1871 i Stockholm. Det skulle dröja nära hundra år till, 1982, innan man öppnade de första kontoren i Storbritannien.

För att bli kund hos Handelsbanken så behöver du bara besöka ett lokalt kontor nära dig. Den här banken vänder sig både till privatpersoner och företag. Banken är relevant för lån såväl som för investeringar. Den har ett gott rykte bland svenskar såväl som utomlands.

På senare år har Handelsbanken velat göra sig av med verksamheten i Danmark och Finland och det har talats om att denna bank sjunker i värde. Att man lade ner i grannländerna sägs dock bero på att regelverket är för tungt.

Handelsbanken - Intressanta bilder

Handelsbanken - Frågor och svar

Du kan byta din pin kod med Telesvar. Detta gör du enkelt med hjälp av knapparna på din telefon.

Ett kontonummer från Handelsbanken har 13 siffror. Först ett clearing nummer med 4 siffror och sedan ett kontonummer på 9 siffror.

Handelsbanken har omkring 12 000 medarbetare men det kan bli färre i takt med att man stänger ner lokala kontor.

Det beror på hur din ekonomiska situation ser ut och hur mycket du vill låna.

Ja, du kan växla valuta på Handelsbanken. Dessutom kan du ta ut Euro med automaterna och Handelsbanken har en tjänst online för utländsk valuta.

Handelsbanken - Relevanta tjänster

Video - Allmän information om Handelsbanken

Mobilt BankID: så här funkar det – Handelsbanken