6 intressanta fakta om Premier League

Den engelska fotbollsligan Premier League är mycket populär i Sverige. Inte bara för att vi har svenska spelare med i flera av lagen. Många svenskar satsar regelbundet pengar på Premier League matcher som sänds via live streaming online.

Ligans kändisar är hjältar på plan och i andra sammanhang. De är personer som syns på röda mattor tillsammans med sina fruar. På sätt och vis kan vi säga att Premier League är ett fenomen. En industri i sig själv.

Här ska vi se på några spännande fakta om Premier League som du kanske inte kände till sedan tidigare.

1. En av Europas första ligor

Premier League är en av Europas första fotbollsligor. Den kom igång tidigare än La Liga och Bundesliga.

2. En liga utan playoffs

Den här ligan har inga playoffs och det är med eftertanke. Den spelas istället med regler och kampanjer. Detta är också något som gör Premier League unikt och inte som andra ligor och fotbollsevenemang.

3. En del av FA

Premier League ingår i FA, Fotboll Association. Denna organisation ingår i UEFA.

UEFA

4. Ligan sänds på TV i hela världen

Du kan följa matcher i Premier League via internationella TV-kanaler och med streaming online. I USA så sänds Premier League av NBC Sports som ingår under Skys Comcast division.

5. Vem vinner ligan?

Vinnaren av Premier League är det lag som har samlat in flest poäng under säsongen.

6. Största ligan rent ekonomiskt

Premier League är den liga som får in störst intäkter av alla. Samtidigt är detta den fotbollsliga som det satsas mest på via bettingtjänster världen över.

Premier League ses som ett privilegium och många älskar att följa lagen och de individuella spelarna. Oavsett om du är intresserad av fotboll och betting eller inte så lär du ha hört ett och annat om denna liga.

En svensk som har spelat i Premier League är Zlatan Ibrahimovic. Det är en är att spela i denna liga så är det. De allra bästa spelarna är med och det finns ett liv omkring Premier League som fascinerar alla. Även de som inte bryr sig så mycket om fotboll!

Premier League - Intressanta bilder

Premier League - Viktiga referenser

Här kan du få mer information om Premier League och dess matcher.

Video - Allmän information om Premier League

Här förklarar Premier League på ett enkelt och tydligt sätt.