7 intressanta fakta om Zlatan Ibrahimovic

Kan någon ha missat Sveriges bästa fotbollsspelare? Knappast! Zlatan Ibrahimovic är en svensk fotbollsspelare med utländskt påbrå som är världsberömd för sin skicklighet på plan. Han är också känd för att vara minst sagt oförskämd i intervjuer vilket har gjort honom särskilt känd även bland folk som inte bryr sig om fotboll.

Zlatan har haft en lång karriär och har spelat för svenska och utländska klubbar. Han har som så många andra dragit nytta av sitt kändisskap med samarbeten. Det finns givetvis Zlatan parfymer och han tillhör de kändisar som ger sitt stöd till spel online genom att verka som officiellt ansikte för ett nätcasino med sportbook.

Här ska vi se på några fakta om Zlatan Ibrahimovic som du kanske inte kände till sedan tidigare.

1. Zlatan är född i Malmö

Zlatan Ibrahimovic föddes år 1981, den tredje oktober, i Malmö. Han hade ingen enkel uppväxt men lyckades ändå bli en professionell fotbollsspelare. Hans pappa Sefik var från Bosnien och hans mor Jurka från Kroatien. Föräldrarna skildes och en tid bodde Zlatan i det beryktade området Rosengård.

2. Zlatans insats i AC Milan

Mellan 2011 och 2012 så lånades Zlatan Ibrahimovic ut till AC Milan och det var en lyckoträff. Med det laget så vann han många personliga utmärkelser vilket berodde på de fantastiska mål han gjorde.

3. Barcelona upptäckte Zlatan i Inter Milan

Under sin tid i Inter Milan så fick Barcelona upp ögonen för den svenske fotbollsspelaren. De ville ha en riktigt skarp målskytt till sitt lag och gav sig på jakt efter Zlatan.

4. Med andelar i Hammarby

Precis som så många andra fotbollsspelare så har Zlatan vid sidan om sin karriär gjort andra typer av investeringar. Han har till exempel köpt in sig i fotbollsklubben Hammarby.

Zlatan Hammarby
Zlatan under presskonferens om Hammarby IF köpet

5. Världens tredje bästa spelare

Hans fans menar förstås att Zlatan är världens bästa fotbollsspelare. Men The Guardian har utsett honom till världens tredje bästa spelare. Inte så illa det heller…

6. Sparkarna kommer från en bakgrund inom Taekoando

När Zlatan var barn så tränade han Taekwondo i klubben enighet. Detta har påverkat hans fotbollskarriär på så vis att han under den tiden lärde sig den typ av sparkar som sedan har blivit något av ett signum för Zlatan Ibrahimovic fotbollsspelaren.

7. Zlatan staty i Malmö

Zlatan fick år 2019 en staty i Malmö. Den beställdes av Svenska Fotbollsförbundet år 2017 och designades och skulpterades av Peter Linde. När det kom ut att Ibrahimovic blivit delägare i Hammarby IF så blev folk arga och tog ut sin ilska på statyn. Den vandaliserades.

Zlatan staty

År 2020 fick Zlatan statyn genomgå en renovering som verkligen inte var enkel att genomföra. Natten till den 5:e januari 2020 så sågades statyn ned. Man räknade då med att priset för vandaliseringarna av denna staty låg på nära 230 000 kronor. Malmö Stad fick ta notan.

Zlatan är en personlighet som lär sätta sina spår även långt efter att hans fotbollskarriär är över. Det är få som kan invända emot att han är en av världens bästa fotbollsspelare. Och många inspireras av det faktum att han har en tuff bakgrund i bagaget men ändå tog sig till toppen av fotbollsbranschen.

Hur det kommer att gå med Zlatans staty i Malmö får framtiden utvisa. Kanske kan den få stå på plats ofredad när Zlatan Ibrahimovic inte längre ständigt syns i ramljuset med oförskämdheter i intervjuer och storhet på plan!

Zlatan Ibrahimovic - Intressanta bilder

Zlatan Ibrahimovic - Frågor och svar

Det blev för bråkigt. Zlatan spelade en säsong med Barcelona men efter konflikten med tränaren Pep Guardiola så lämnade han klubben.

Zlatan har spelat för 10 olika klubbar under sin karriär som kom igång 1999 för Malmö FF.

Zlatans pappa är bosnier, hans mamma kroatier och Zlatan själv är född i Malmö.

Zlatan hyllade den gamle Ronaldo som den bäste och som ett bevis på vad fotboll handlar om. Han har sagt att han tycker att Ronaldo, El Fenomeno, var den bäste. Han har också sagt att allt som den gamle Ronaldo gjorde var wow. Att han föddes för att bli den han blev och att han är unik.

Zlatan föddes den tredje oktober, 1981 i Malmö.

Enligt Islam är Zlatan muslim eftersom hans pappa är det. Men själv identifierar sig Zlatan med sin mors religion och ser sig själv som en hängiven katolik.

Zlatan Ibrahimovic - Rekommenderade produkter

Denna Zlatan parfym har ett starkt inslag av bergamott såväl som peppar.

Zlatan Ibrahimovic - Viktiga referenser

Zlatan tjänar under sin storhetstid cirka 68 miljoner kronor om året.
Zlatan appen finns inte längre efter det avslutade samarbetet med United Influencers.

Video - Allmän information om Zlatan Ibrahimovic

Det kan vara svårt att tro men här är 55 gånger då Zlatan tappar kontrollen!