skyltfakta

8 intressanta fakta om skyltar

Nu ska vi fokusera på skyltar! Här är några riktigt intressanta fakta om skyltar och skyltning som du kanske inte känner till sedan tidigare. Vi har de överallt omkring oss men det är inte alla som känner till hur vi påverkas av skyltning i butiker, i trafiken och på andra platser.

Vad vet du om skyltar? De finns ju överallt och vi litar på att kunna få information om utgång, vilken butik som finns bakom dörren såväl som namn på den professionella person vars kontor vi besöker. Vi tar en titt på några intressanta fakta om skyltar…

 

1. Du kan göra din egen skylt

Idag måste du inte uppsöka ett järnverk i Luleå eller ett industriföretag i din stad för att vara med och designa en skylt av metall. Det går bra att göra egen skylt online med hjälp av smarta skylttjänster. Detta oavsett om det ska vara en metallskylt eller kanske en ljusskylt av akryl.

2. De första vägskyltarna var för cyklister

Hur hade världen sett ut utan vägskyltar? Det hade ju blivit kaos och kanske lite känslan av att köra in i Vintergatans hål varje gång du ger dig ut med bilen. Ingen vet vem som kommer tillbaka från den turen!

Men de första skyltarna var inte till för bilister utan för cyklister. När alltfler cyklister i USA under 1800-talet skadades av kollisioner så bestämde man sig för att skapa vägskyltar för att varna. Till exempel för hål som skulle kunna leda till en farlig situation.

3. Många köper om skylten fångar deras uppmärksamhet

Det finns studier som har visat att kunder är mer troliga att köpa en produkt om den skyltas på ett smart sätt. Om skylten får kunden att märka produkten så kan chansen till köp öka med över 50%!

galen skylt
Den här skylten kan ingen missa!

4. Bättre skyltdesign kan förbättra affärsverksamheten

När ett företag förbättrar sina skyltar så kan det ge fina resultat. Ibland kan det vara rätt så dramatiskt. Det kan röra sig om en ökning av försäljning på mer än 10% bara för att skyltningen har blivit bättre.

5. Hollywoodskylten var egentligen en Hollywoodland-skylt

Den berömda Hollywoodskylten har du säkert sett på bild. Den finns i Kalifornien i USA. Men något som de flesta inte känner till är att skylten då den installerades år 1923 hade ordet Hollywoodland. Detta ändrades år 1949.

6. Skyltar får folk att gå in i nya butiker

I undersökningar så har man kommit fram till att 8 av 10 går in i en butik de inte känner till om skyltningen lockar.

7. Skylten är synonym med kvalitet

En skylt är synonym med kvalitet. När du ser en snygg skylt som är välgjord så får det dig att tänka att det som skylten handlar om också håller hög kvalitet!

8. Röda skyltar märks

Det är inte för inte som farosymboler är röda och svarta. Rött är en färg som vi reagerar på. Den märks och kallar på vår uppmärksamhet. Det är också därför som många viktiga vägskyltar som stoppskylten har denna färg. Du vet att rött är samma sak som varning för något.

Skyltar - Relevanta tjänster

HolmquistSign är Sverigest äldsta aktiva skyltföretag och de ger dig möjlighe